København til fods

#myCPH #myCopenhagenThomas #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

København er en overskuelig størrelse, det er let og smukt at bevæge sig rundt i det gamle byrum til fods. Jeg går ofte en tur og nyder de små oaser af historie, natur og ro, som findes over hele byen.

Den gamle havn

Den gamle havn er omdannet til skønne, rekreative områder, hvor man støder på historiske bygninger, side om side med ny skandinavisk arkitektur. Tag f.eks. Christiansborg Slot, Børsen og det Kongelige Bibliotek, som ligger smukt rundt om den gamle Tøjhushavn, (nu Bibliotekshave) der støder op til ny og moderne arkitektur som Den Sorte Diamant og Blox, hvor bl.a. Dansk Arkitektur Center holder til.

Tager man over Langebro til Christianshavns Vold, kan man følge i de gamle københavneres fodspor og promenere langs volden. Her kan man nyde de gamle forsvars-bastioners historie. Volden går forbi fristaden Christiania, med de mange unikke butikker og hyggelige frie stemning.

Christianshavn

Christianshavn får altid en indre ro til at falde over mig. Det er skønt at gå langs de mange kanaler, som er bygget efter Hollandsk model, og indtage sejlbåde der ligger til kaj, husbådenes snørklede finurligheder eller blot se på livet langs havnekajerne.

Ved vandet

Andre af mine favoritsteder langs havnen er Islands Brygge, hvor byens børn nyder solen fra tidlig forår til efterår, og hvor Havnebadets blå bølger kan lokke til en forfriskende dukkert. Et nyere område, hvor jeg nyder at gå til, er området omkring Inderhavnsbroen/Nyhavn. Her kan man nyde en kølig drink på havnekanten i selskab af en broget skare af lokale og turister. Er vejret godt, tager jeg turen ud til Refshaleøen, forbi Operaen og Marinestation København. Herfra kan man nyde synet af København fra vandsiden – og få et glimt af Den Lille Havfrue, Langelinie og Amalienborg, på den anden side af havnen.

En gåtur fra Hotel The Square og til Inderhavnsbroen, langs Christianshavns Vold, Christiania og kanalerne, tager en lille time i adstadigt tempo – og så er der jo rig mulighed for at besøge en café eller beværtning på vejen.

Kig op

Generelt for hele den indre by, så skal man gøre sig selv den tjeneste at kigge op og se detaljerne på de gamle facader under de kobber-grønne tage. Mange facader røber hvad bygningerne oprindeligt har været brugt til eller fortæller en historie om de personer, der har boet på adressen tidligere.

Madsteder

Når jeg tager min mand under armen og vil forkæle smagsløgene, så er København rig på muligheder. Jeg har her samlet et lille udvalg af mine favoritsteder:

The Union Kitchen i Store Strandstræde

Super hyggeligt sted, hvor der altid er mennesker – så hvis dette sted frister, så vil jeg anbefale at reservere bord. Deres ”Fried Chisken Waffle” eller ”Eggs Benedicht” er mine favoritter.

Fars Dreng i Ny Adelgade

Dejligt lille sted ved Kongens Nytorv, hvor de laver de lækreste sprøde vafler. Se mere her

Burgertid?

København har et utal af ”gourmet burger” restauranter. Min favorit er helt sikkert Vesterbro Originale Burgerrestaurant i Istedgade. De laver bl.a. deres egen relish – og du skal prøve chili-relish enten i burgeren ”Den Stærke” eller som dip – eller måske bare uden noget til.

No. 2

Skal vi rigtigt forkæle os, tager vi gerne på restaurant No. 2 (nummer 2), som ligger ved Københavns havn. Restauranten bruger for det meste danske/skandinaviske råvarer. Deres aftenmenu forslag er altid et hit hos os og fås til en rimelig pris.

Drinks

Når aftenen skal rundes af med en kulørt drink, så er der også mange muligheder i byen, som Curfew i Stenogade eller Lidkoeb på Vesterbrogade. 

Dog er favoritten K-Bar på Ved Stranden. Får man en plads i baren, kan man se bartenderne kreere de vidunderligste drinks – jeg forlader aldrig stedet uden at have sippet til mindst en ”Jordbær med Rude”, som bedst kan beskrives som rødgrød med fløde i Martini glas.

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene