Med svenske øjne

af Christopher

Cykel

#myCPH #myCopenhagenChristopher #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

København på to hjul

Som svensk tilflytter er det afslappende og madglade København noget af det, jeg værdsætter allermest. Det nyder jeg ofte, men jeg er også vild med de cykelvenlige gader i hele byen. Derfor vil jeg til enhver tid anbefale dig at leje en cykel på hotellet, fordi du kan komme hurtigt rundt og opleve meget på vejen.

Personligt er jeg ikke så meget til shopping, hvorfor jeg hellere tager rundt og ser, hvad hovedstaden kan tilbyde, når jeg har en fridag i København.

Mad og udsigt i indre by

Min første destination kunne være Torvehallerne på Israels Plads tæt ved Nørreport Station. Hvis jeg har tid, kan jeg bruge timer på bare at gå rundt, mærke atmosfæren og smage på de lokale specialiteter. Herfra tager jeg gerne cyklen til Rundetårn, som er Europas ældste fungerende observatorium med en historie, der går helt tilbage til 1642. Du har mulighed for at gå hele vejen op til toppen og nyde udsigten over København, og på vejen op eller ned, kan du gratis besøge museet, som er i tårnet.

Smørrebrød - et must

Det velkendte danske smørrebrød er en fantastisk spise, og Café Sorgenfri i Knabrostræde serverer lækkert smørrebrød i hyggelige omgivelser. Og jeg skal naturligvis have en lille én til maden.

Oplev Christiania

Mæt og tilfreds cykler jeg mod Christianshavn og Christiania. Denne unikke fristad er noget for sig selv, og det er skønt at gå rundt omkring vandet og nyde naturen og stilheden. Du bør også benytte lejligheden til at gå ind i de små butikker og caféer, hvor du altid kan finde noget sjovt.

Det skandinaviske køkken

Du får gået og cyklet en del på turen, så efter Christiania søger jeg mod hotellet, hvor jeg kan hvile fødderne og fordøje indtrykkene, inden jeg skal ud og spise aftensmad. Der har jeg reserveret bord på Restaurant Høst, der ligger på Nørre Farimagsgade. Den har modtaget to internationale priser for sit design, og så får man moderne skandinavisk mad, uden at du skal have den helt store tegnebog frem.

En verden af øl

En lang dag lakker mod enden, men inden jeg går hjem til hotellet, slår jeg et smut forbi Ørsted Ølbar blot 300 meter fra restauranten - i retning mod hotellet. Med 13 forskellige øl fra mikrobryggerier på fad og et kæmpe udvalg på 185 forskellige flaskeøl er der noget for enhver smag. Du mærker den danske gæstfrihed, når bartenderen hjælper dig frem til, hvilken øl som passer til dig, og du får lov til at prøvesmage fadøl, indtil du finder den rette. Der er desuden både mulighed for at hyggesnakke i baren og spille bordfodbold, hvis du mere er til det.

Sådan er min perfekte dag i København. Jeg håber, du vil nyde den, ligeså meget som jeg gør.