Hele København på cykel

af Domenico

Cykel

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Når jeg har tid til at buldre rundt i byen, foregår det mest på cykel, da det er den letteste måde at komme rundt i cykelvenlige København.

Læs guiden for cykling i København (EN)

En tur på Bryggen

Ofte ender min tohjulede med at køre i retning af Islands Brygge, som er et fantastisk område. Promenaden langs kanalen, som strækker sig fra Islands Brygge og helt ud til Sydhavn, er et sted, jeg godt lide at cykle igennem, især om sommeren. Jeg elsker livet omkring friluftsbadet tæt ved Langebro, og de mange små græsarealer langs promenaden bruges flittigt til alt fra solbadning og fodbold til grillhygge med vennerne.

Hovedstadens arkitektur

Cykler du videre, kan du opleve et lille udsnit af den nutidige københavnske arkitektur i form af Gemini-bygningen og Metropolis-bygningen ved Sluseholmen i Sydhavn. Et par æstetiske perler, som jeg nyder at lade mig forføre af. Der findes desuden en bro ved Gemini, der er delt op i en cykelsti og en fodgængerbane. Broen forbinder Islands Brygge med det nye beboelseskvarter bagved Fiskertorvet og hotellet Copenhagen Island. Jeg kan især anbefale at besøge broen om aftenen, da den er lyst helt op.

En tur i Frederiksberg Have

Er du som jeg en stor tilhænger af natur, kan også Frederiksberg Have anbefales. Jeg elsker at gå rundt og nyde de smukke naturomgivelser centralt i København både om sommeren og vinteren.

Byfornyelse i Ørestaden

En (endnu) delvist uopdaget herlighed er Ørestaden, hvor jeg gerne cykler ud, hvis tiden er til det. Der sker mange ting derude i disse år, og byfornyelsen har bragt mange ting med sig. Især elsker jeg de prisvindende bygninger som 8-tallet, VM Husene og VM Bjerget, og ved førstnævnte finder du Timos Café, som bestemt er et besøg værd til enten frokost eller bare en kop kaffe.

Stemning omkring Søerne

Som du måske kan fornemme, har jeg mange favoritsteder i København, men et af dem, som ligger helt i top på listen, er Søerne. Både til bens og på cykel er det en skøn oplevelse at bevæge sig rundt på stierne langs Søerne, og Dronning Louises Bro, som går på tværs af et par af søerne, er et af de mest stemningsfyldte steder, du kan opleve på en solrig forårs- eller sommerdag. En dag vil jeg bo med udsigt ud mod en af søerne. Det må være det den mest fantastiske beliggenhed.

Gode råd til shopping

Når jeg tager ind til centrum, er det primært for at shoppe. Her er mine foretrukne butikker Storm, Norse Projects, Wood Wood, Henrik VibskovNormann, COS og Magasin. Magasins bladkiosk er desuden en af de meste velassorterede, hvor du kan finde de bedste mode- og livstilsmagasiner, som jeg selv ynder at læse.

Pitstop med forplejning

Det er hårdt at opleve og shoppe, og når sulten eller den søde tand melder sig, er jeg helt vild med et lille konditori/café i Store Kongensgade, der hedder Taste. Det drives af franskmanden Bernard, og du kan både få en lækker sandwich eller en latte og et stykke kage.

Højtbelagt eller spaghetti bolognese

Jeg elsker italiensk mad, og den bedste får du på La Vecchia Signora i Grønnegade. Jeg er også vild med det klassiske danske smørrebrød, og her lægger jeg vejen forbi restaurant Kronborg i Brolæggerstræde.

For de kunstinteresserede

Mindst en gang om året besøger jeg Louisiana, Arken, Glyptoteket og Statens Museum for Kunst for at nyde de enestående udstillinger, og om sommeren er minimum én havnerundfart påkrævet.

Byens bedste barer

Skal jeg en tur ud i nattelivet med vennerne, foregår det som regel på Jailhouse, Café Oscar, Ruby, The Barking Dog eller Bar 7.

Tilbud på overnatning